Rozloučení 9.A (2019/2020)

 

PROSLOV 9.A

Vážení učitelé a milí žáci,

dnes jsme se zde sešli, abychom ukončili devět let, které jsme na základce prožili. Byla to nezapomenutelná životní etapa plná krásných zážitků, ale i překážek. Vzpomínáme si doteď, jak jsme byli malí, vystrašení a zároveň plní očekávání, co nás asi v té škole překvapí. Ze začátku nám šlo učení samo, ale postupem času jsme zjistili, že dobré výsledky se bez snahy a úsilí nedostaví.

Jako první bychom chtěli poděkovat paní učitelce Broukalové, která nás přivítala v první třídě a naučila nás všechny základy, bez kterých bychom se neobešli. Neměla to s námi zrovna lehké, ale to asi nikdo z učitelů.

Dále bychom chtěli zmínit paní učitelku Figallovou, které přišly do třídy rozverné dětičky a odcházely z ní jako nezkrotná zvěř. Vydržela s námi až do páté třídy a předala nám plno nových vědomostí.

Poté přišel druhý stupeň a s ním i náš oblíbený pan učitel Outlý, který si jako poslední vytáhl Černého Petra. Vydržel s námi celé čtyři roky a za to mu patří jeden velký DÍK. Překonal s námi začátky puberty, byl k nám vždy upřímný a jednal s námi jako s dospělými, i když jsme mu to občas dost ztěžovali. Co si budeme nalhávat, nesekali jsme zrovna latinu, a proto jsme se nedostali za celý druhý stupeň na pořádný výlet.

V sedmé třídě jsme se více sblížili díky lyžáku, na který doposud moc rádi vzpomínáme.

Osm let uběhlo jako voda a první velká životní zkouška byla před námi. Přijímací zkoušky se blížily a my si začali uvědomovat, že spolu zažíváme poslední chvíle a že musíme začít pořádně makat. Prošli jsme si měsíci plnými stresu z toho, jak to všechno dopadne. Nakonec jsme přijímačky úspěšně zvládli, a to především díky našim skvělým učitelkám, paní učitelce Jandové a Švecové, které nás i přes naši nechuť výborně připravily a měly s námi svatou trpělivost. Nikdy na vás nezapomeneme.

Nebudeme vás tady už nadále nudit dojemnými řečmi, protože sami z předešlých let víme, že se to tak trochu nedá poslouchat.

Proto bychom na závěr rádi poděkovali všem učitelům, paní ředitelce, bývalému panu řediteli a celému vedení školy.

 

Loučí se s vámi 9.A